Akkerbouwers kunnen vanaf 20 februari bietenzaad verwachten

Cosun Beet Company meldt dat akkerbouwers vanaf 20 februari tot uiterlijk 10 maart het bietenzaad krijgen bezorgd. Dit betreft de bestellingen die tijdig zijn opgegeven.

Akkerbouwers+kunnen+vanaf+20+februari+bietenzaad+verwachten
© Twan Wiermans

De voorbereidingen voor de ruim 86.000 bestelde pakketten zijn al in volle gang. Voor dit jaar geldt een toewijzingspercentage van 105 procent. Dat is 3 procent hoger dan in 2021. Cosun wijst telers erop de te bestellen hoeveelheid zaad af te stemmen op de toewijzing.

Bietentelers kunnen vanaf deze week nog (extra) zaad bestellen via het ledenportaal van de suikerfabrikant. Volgens Cosun is van alle resistentiesoorten nog voldoende zaad beschikbaar. De keuze uit rassen is beperkt. Overigens wordt het nabestelde bietenzaad pas na 10 maart via de koeriersdienst afgeleverd. Hiervoor geldt geen afgesproken uiterlijke afleverdatum.


Bietenareaal 84.000 hectare

Naar aanleiding van de voorlopige zaadbestellingen en de toewijzing van 105 procent voor het teeltjaar 2022 gaat Cosun uit van een Nederlands bietenareaal van 84.000 hectare. Dat is 1,5 procent meer dan vorig jaar. Het ras Tessilia KWS is met 23 procent van het areaal veruit het grootste.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer