Stichting Varb en Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij gaan fuseren

Stichting Varb en de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (SVB) hebben vergevorderde plannen om samen te werken en daarmee één sectororganisatie te vormen. De fusie moet leiden tot een dienstverlener ter promotie van de handel in buitengroenproducten, meldt SVB.

Stichting+Varb+en+Stichting+Vakbeurs+voor+de+Boomkwekerij+gaan+fuseren
© Varb

Het is de bedoeling dat bestaande activiteiten, zoals het digitale handelsplatform Varb en beursmerk Plantarium, in de samenwerking worden ondergebracht. Voorafgaand aan de intentie om tot een fusie te komen, vond een inventarisatietraject plaats.

De stichtingen trokken in dat proces de conclusie dat er een flinke meerwaarde ontstaat als de activiteiten van worden samengevoegd. Bijkomend voordeel is de vrijwel gelijke doelstelling van Varb en SVB. Dit maakt de fusie makkelijker.


Het is nog niet bekend hoe de samenwerking bestuurlijk en organisatorisch wordt ingericht en hoe de stichting gaat heten. Beoogd directeur is Linda Hoogendoorn-Veelenturf. Zij is de huidige directeur van Varb. In de loop van 2022 verwachten de partijen de samenwerking definitief af te ronden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer