Afbreekbare pot wint Plantarium-prijs

De pers heeft in de categorie concepten de afbreekbare pot Pottburri als beste noviteit van Plantarium 2019 beoordeeld.

Afbreekbare+pot+wint+Plantarium%2Dprijs
© Bram Gebuys

De afbreekbare pot bestaat voor een groot gedeelte uit hulzen van zonnebloempitten, een bijproduct van de zonnebloempittenproductie. Op jaarbasis gaat 6 miljoen ton aan zulke hulzen naar het afval.

F.N. Kempen in Mijdrecht begint volgend jaar met het uitleveren van de lavandula, heuchera, ficinia en calocephalus in de organisch afbreekbare pot. Deze planten worden volgens het bedrijf op bestelling opgepot en uitgeleverd.

Wanneer de plant is gepot, begint het composteringsproces. Na verloop van tijd lost de pot op in de grond. Omdat de pot is gemaakt van natuurlijke materialen, is de pot volledig recyclebaar.

Catchy naam

Volgens de persjury, waarin zeventien journalisten uit Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Polen, Tsjechië en Zweden zitting hadden, voorziet de biologisch afbreekbare pot in de vraag naar niet-plastic potten. 'Het concept heeft een catchy naam en de mooie kleur van de pot spreekt aan', oordeelt de jury.

In de categorie tuin-, balkon- en terrasplant is de Plantarium-persprijs gewonnen door de Cercis canadensis 'Carolina Sweetheart'. Plantarium 2019 werd van 21 tot en met 23 april gehouden in het International Trade Centre in Boskoop. De beurs stond in het teken van 'Green Fits All', ofwel kweken met oog voor het milieu.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  24° / 15°
  30 %
 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer