Nu ook een fritestekort in Maleisië

Fastfoodketen McDonald's heeft problemen met de bevoorrading van zijn Aziatische vestigingen, meldt Nu.nl. Klanten van de fastfoodketen in Maleisië kunnen daardoor voorlopig geen grote porties frites bestellen.

Nu+ook+een+fritestekort+in+Maleisi%C3%AB
© McDonald's

De beperkte beschikbaarheid van aardappels heeft te maken met problemen in de leveringsketen, laat McDonald's weten. De situatie wordt volgens de fastfoodketen nauwlettend gevolgd. Hoelang de Maleisische klanten de grote porties frites moeten missen, is nog niet duidelijk. De fastfoodketen moest eind december ook in Japan al twee keer de grote porties frites van het menu halen.


Dat had toen volgens de lokale tak van het Amerikaanse bedrijf te maken met de coronapandemie en overstromingen in een Canadese haven. Voldoende bevoorrading van de Japanse filialen was daardoor lastig. Veel frites voor Japan wordt vanuit de betreffende haven verscheept.

Toen moest zelfs de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Flexport helpen en frites overvliegen vanuit de Verenigde Staten. Flexport stuurde toen drie grote Boeing 747-vrachtvliegtuigen vol met frites. In één Jumbo Jet zouden circa 2,2 miljoen porties passen. Voorlopig lijkt het niet nodig dat de luchtvaartmaatschappij naar Maleisië moet vliegen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer