Bedrijven rondom Putten vrij van vogelgriep

De screening op vogelgriep op de bedrijven in de 3 kilometerzone in het Gelderse Putten is goed verlopen. De in totaal negen bedrijven in de 3 kilometerzone zijn vrij van vogelgriep. Afvoer van eieren en vleeskuikens is onder voorwaarden weer mogelijk.

Bedrijven+rondom+Putten+vrij+van+vogelgriep
© Henk Riswick

Voor de afvoer van consumptie-eieren uit de 3 en 10 kilometerzone rondom Putten heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een aantal pakstations of eierverwerkers en tussenstations aangewezen. Voor meer informatie kunnen pluimveehouders contact opnemen met een van deze aangewezen bedrijven.

De NVWA heeft ook een aantal slachterijen aangewezen voor de afvoer van kuikens. Onder voorwaarden en met een ontheffing van de NVWA kunnen vleeskuikens worden afgevoerd. Op de website van Avined staat hoe ondernemers een ontheffing kunnen aanvragen.


Afvoer van broedeieren naar een broederij of het verplaatsen van opfok(groot)ouderdieren of opfokleghennen is nog niet mogelijk. Dat kan pas vanaf twee weken na de uitbraak van vogelgriep in het gebied, dus op zijn vroegst na 6 maart. Voor de afvoer van broedeieren of het verplaatsen van opfokdieren is een ontheffing nodig van de NVWA.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer