Pluimveebedrijf in 3 kilometerzone Woltersum vrij van vogelgriep

De screening op vogelgriep van het bedrijf in de 3 kilometerzone rondom Woltersum in Groningen is negatief uitgevallen. Dat betekent dat er geen virus is aangetoond. Daarom is er weer afvoer onder voorwaarden mogelijk.

Pluimveebedrijf+in+3+kilometerzone+Woltersum+vrij+van+vogelgriep
© Twan Wiermans

Voor de afvoer van consumptie-eieren uit de 3 en 10 kilometerzone rondom Woltersum heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een aantal pakstations of eierverwerkers en een overslaglocatie aangewezen. Voor meer informatie kunnen pluimveehouders contact opnemen met een van deze aangewezen bedrijven.

De NVWA werkt nog aan de aanwijzing van slachterijen voor de gebieden. Onder voorwaarden en met een ontheffing van de NVWA kunnen vleeskuikens afgevoerd worden. Op de site van Avined staat hoe u een ontheffing kunt aanvragen.


Ontheffingen

Afvoer van broedeieren naar een broederij of het verplaatsen van opfok (groot) ouderdieren of opfokleghennen is nu nog niet mogelijk. Dat kan pas vanaf twee weken na de uitbraak in het gebied, dus op zijn vroegst na 28 februari. Voor de afvoer van broedeieren of het verplaatsten van opfokdieren is een ontheffing nodig van de NVWA.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer