CDA en VVD willen opheldering over stikstofmeting industrie

Kamerleden Derk Boswijk (CDA) en Thom van Campen (VVD) hebben minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof om opheldering gevraagd over het meten van de stikstofemissie door de agrarische sector en de industrie. Dat blijkt uit Kamervragen zij hebben gesteld.

CDA+en+VVD+willen+opheldering+over+stikstofmeting+industrie
© Dirk Hol

Beide Kamerleden vinden dat de agrarische sector en de industrie op gelijke wijze hun daadwerkelijke stikstofuitstoot in beeld moeten brengen. Ze willen van de minister weten op welke manier dit gebeurt en of zij deze gelijke verplichting borgt.

Ook willen de politici weten hoe de metingen worden betrokken bij de aanpak stikstofreductie en hoe de metingen de basis vormen onder het beeld van de stikstofuitstoot. Daarnaast willen ze weten hoe de stikstofuitstoot van zowel de agrarische sector als de
industrie wordt bijgehouden in het stikstofregistratiesysteem.

Afgeroomde stikstofruimte

Verder vragen Van Campen en Boswijk hoe de omvang van de afgeroomde stikstofruimte in beeld wordt gebracht en op welke termijn de vergunningverlening weer kan plaatsvinden. De Kamerleden vragen verder naar de juridische houdbaarheid van het gebruik van latente ruimte voor vergunningverlening. Ook willen ze weten hoeveel latente stikstofruimte op dit moment is vergund, zowel in de industrie als in de agrarische sector.

Daarnaast willen de politici weten welke metingen ten grondslag liggen aan het beeld van stikstofuitstoot in de industrie en de agrarische sector. Tot slot vragen Boswijk en Van Campen hoe de metingen de basis van de stikstofuitstoot in beeld brengen en hoe deze bijdragen aan de huidige structurele aanpak van stikstofreductie en natuurversterking.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer