WUR en Delphy openen vertical farming-faciliteiten

Wageningen University & Research (WUR) en Delphy Improvement Centre openden vrijdag de nieuwe onderzoeksfaciliteiten voor vertical farming op het Horti Science Park in het Zuid-Hollandse Bleiswijk.

WUR+en+Delphy+openen+vertical+farming%2Dfaciliteiten
© Wageningen University en Research

Zowel online als fysiek konden geïnteresseerden de opening meemaken. De faciliteiten van WUR en Delphy helpen onderzoekers de mogelijkheden van vertical farming in het toekomstige mondiale voedselsysteem beter in kaart te brengen.

De potentiële opbrengsten in een vertical farm zijn hoog, de kwaliteit is optimaal te sturen en veel hulpbronnen worden duurzamer gebruikt dan meer traditionele vormen van land- en tuinbouw. Bovendien kunnen vertical farms dichtbij de consument neergezet worden. Dat betekent minder transport en minder verspilling.


Het project staat echter in de kinderschoenen, er zijn nog veel uitdagingen. Zo is er weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan met behulp van harde cijfers. Dat komt mede doordat er nog geen sprake is van standaardisatie: vertical farms zijn niet hetzelfde.


Grote verschillen

Dat geldt ook voor de faciliteiten van WUR en Delphy. Tijdens de opening bleek dat er veel verschillen waren tussen de twee onderzoekslocaties. 'Dat heeft vooral met het micro- en macroklimaat te maken', benadrukt Monique Bijlaard, onderzoeker gewasfysiologie en teelt bij WUR Bleiswijk.

In de komende periode zullen de faciliteiten gebruikt worden om meer onderzoek te doen naar plantfysiologie en de nutritionele waarde van planten in combinatie met vertical farming. Ook wordt de focus gelegd op marktonderzoek.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer