Vier aanhoudingen in afpersingszaak fruitbedrijf Hedel

In de afpersingszaak rond fruitbedrijf De Groot Fresh Group in Hedel zijn dinsdagochtend vier verdachten aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een aanslag, meldt de politie woensdag.

Vier+aanhoudingen+in+afpersingszaak+fruitbedrijf+Hedel
© Pixabay

Het gaat om vier mannen uit Rotterdam, die volgens de politie 'onlangs in beeld gekomen' zijn. Ze zitten in beperkingen en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Met deze nieuwe aanhoudingen komt het aantal verdachten in deze afpersingszaak uit op 26 personen.

De vier nieuwe aanhoudingen hebben te maken met een zaak in mei vorig jaar. Toen werd een ruit van een woning in Kerkdriel vernield. Onderzoek wees uit dat de opzet was om een ruit in te gooien en met zwaar vuurwerk of een explosief veel schade aan te richten.


Cocaïne aangetroffen

Medewerkers van De Groot Fresh Group worden als sinds mei 2019 bedreigd. Toen is een lading cocaïne aangetroffen in een van de fruittransporten en heeft het bedrijf de politie ingelicht. Afpersers eisten door middel van sms-berichten een vergoeding voor geleden schade van 1,5 miljoen euro.

De afgelopen twee jaar zijn er veel incidenten geweest. Er werd brand gesticht, woningen werden beschoten en er werd schade aangericht met vuurwerkbommen.

Deze week begint in de rechtbank in Arnhem een nieuw reeks zittingen, waarin zaken worden behandeld die in 2020 hebben gespeeld. Afgelopen maandag hebben het Openbaar Ministerie en de politie een informatieavond gehouden voor betrokkenen. Daarin kwam de planning van de rechtszaken aan bod en ook de veiligheidsmaatregelen. Daarover worden geen mededelingen gedaan, aldus de politie.

Sinds juni vorig jaar hebben zich geen incidenten meer voorgedaan in deze zaak.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer