Bewaarpool uien van Agrifirm boekt 16,50 euro per 100 kilo

De bewaarpool uien van Agrifirm heeft een prijs behaald van 16,50 euro per 100 kilo voor levering in week 12. Leden van Agrifirm ontvangen in juni boven op de poolprijs 1,25 euro per ton aan ledenvoordeel.

Bewaarpool+uien+van+Agrifirm+boekt+16%2C50+euro+per+100+kilo
© Han Reindsen

'Met dit resultaat heeft de bewaarpool in een steeds meer zakkende afzetmarkt dit seizoen een marktconforme prijs weten te behalen', meldt Agrifirm. De bewaarpool loopt van december tot en met april.

Een overzicht van het prijsverloop op basis van de beursprijzen Emmeloord (gemiddelde van hoog-/laagnotering) en de poolprijs van Agrifirm laten zien dat de pool een gemiddeld resultaat heeft weten te behalen in een afzetmarkt die steeds terughoudender werd.


Wegvallen export

Aan het begin van de poolperiode in december 2020 liep het goed met de handel van uien. Er was een goede vraag en er zat stemming in de markt. In januari zakte de markt in door het wegvallen van belangrijke exportbestemmingen. Het was wachten totdat de vraag weer terugkwam, maar die bleef met een paar korte oplevingen zo goed als uit.


Agrifirm biedt al jaren voor de Nederlandse uientelers pools aan. De pool van Agrifirm kenmerkt zich als onafhankelijk. De coöperatie levert de uien aan een groot aantal verwerkers. Naast deze lange bewaarpool biedt Agrifirm ook de een korte bewaarpool aan en een aflandpool (levering oogstperiode).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  18° / 12°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 13°
  60 %
 • Zondag
  19° / 12°
  75 %
Meer weer