Bayer breidt demokas uit met komkommer

Het De Ruiter Experience Center (DEC) in Bleiswijk gaat als onderdeel van Bayer Vegetable Seeds naast tomaten vanaf volgend jaar ook komkommers telen voor de rassenveredeling.

Bayer+breidt+demokas+uit+met+komkommer
© Bayer

De bouw van een nieuwe state-of-the-art-kas is deze maand begonnen en moet in mei klaar zijn om de eerste teeltcyclus met komkommers te starten. Het is de bedoeling dat in de nieuwe kas jaarlijks vele honderden nieuwe komkommerrassen worden getest.

Bayer Vegetable Seeds beproeft sinds 2013 nieuwe tomatenrassen en teelttechnieken in het DEC. Sinds 2017 worden er ook commerciële rassen geteeld. De uitbreiding met komkommers is volgens de zaadfirma een volgende stap in de samenwerking met teeltbedrijf BraZander. BraZander doet de investering en is eigenaar van de kas. Bayer least de kas voor minimaal tien jaar.


Focus op precommerciële rassen

De nieuwe kas zal bestaan uit 3.200 vierkante meter met kunstlicht voor hogedraadteelt en 4.000 vierkante meter voor traditionele teelt. De focus in de teelt zal liggen op precommerciële rassen en daarmee het testen van een de pijplijn voor de toekomst.

Volgens Bayer zal de nieuwe kas aansluiten op de trend naar digitalisering. Alle gegevens over opbrengsten worden opgehaald en verwerkt door een systeem genaamd Gearbox. Met geavanceerde technologie, het gebruik van slimme camera's en software met 'machine learning' ondersteunt dit systeem de telers bij hun besluitvorming.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer