Glastuinbouw slaat alarm over aanhoudende hoge energieprijzen

De Nederlandse glastuinbouw slaat alarm bij politiek Den Haag over de aanhoudende hoge energieprijzen. In een brandbrief laten ze weten dat zelfs vooruitstrevende, in de basis gezonde glastuinbouwbedrijven, in directe liquiditeitsproblemen komen.

Glastuinbouw+slaat+alarm+over+aanhoudende+hoge+energieprijzen
© Thierry Schut

Vrijdagmorgen overhandigt voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland namens de Nederlandse glastuinbouwketen brief aan de ministers Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat, Henk Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Rob Jetten voor Klimaat en Energie. Dat gebeurt op de Hofplaats in Den Haag.

Jetten en Staghouwer hebben onder voorbehoud toegezegd de brief officieel in ontvangst te willen nemen. Met Bom-Lemstra komen enkele telers mee die de gevolgen van de hoge energieprijzen voor hun bedrijf toelichten.


De overhandiging van de brief wordt kracht bij gezet door een actuele versie van het lied ‘Brengt ’t nog wat op’ van de Westlandse formatie ‘De Kromme Jongens’ dat wordt uitgevoerd door het duo Komfort & Joy.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer