ABZ De Samenwerking en Bosgoed Diervoeders gaan samen verder

Veevoercoöperatie ABZ De Samenwerking gaat samen met Bosgoed Diervoeders. De coöperatie neemt alle aandelen over. Bosgoed Diervoeders blijft in eerste instantie onder eigen naam verdergaan.

ABZ+De+Samenwerking+en+Bosgoed+Diervoeders+gaan+samen+verder
© ABZ Diervoeding

Door de krachtenbundeling ontstaat een organisatie met een afzet van ruim 750.000 ton diervoeders met een belangrijk marktaandeel in alle veehouderijsectoren en alle regio's van Nederland.

Volgens directeur Marcel Roordink van ABZ De Samenwerking versterkt de overname van Bosgoed Diervoeders de strategie van het mengvoerbedrijf die ligt in een regionale aanpak. 'Door de overname zijn er moderne, goed uitgeruste productielocaties in alle belangrijke regio's. Zo realiseren we korte lijnen en staan we dicht bij onze klanten en hun ondernemingen.'


Professionalisering

Bosgoed Diervoeders was op zoek naar een partner die aan de verdere professionalisering van de organisatie invulling kan geven en continuïteit biedt voor zijn medewerkers en zijn huidige en toekomstige klanten. 'De keuze voor ABZ De Samenwerking is een logische stap voor ons omdat de no-nonsense, klantgerichte cultuur van de bedrijven naadloos op elkaar aansluit', zegt eigenaar Rick Bosgoed. 'Het werkgebied van Bosgoed Diervoeders is een logische aanvulling op de regio's waar ABZ De Samenwerking al actief is.'


De productielocatie van Bosgoed Diervoeders ligt in het Gelderse Wilp, direct aan de snelweg A1 en centraal in de stedendriehoek Apeldoorn-Zutphen-Deventer. ABZ De Samenwerking heeft productielocaties in het Gelderse Nijkerk, het Noord-Brabantse Eindhoven, het Zuid-Hollandse Haastrecht, het Friese Stroobos, het Overijsselse Markelo en het Utrechtse Leusden.


Dienstverlening uitbouwen

Bosgoed Diervoeders is sterk in varkens-, melkvee- en geitenvoeders. ABZ De Samenwerking levert voer voor herkauwers en pluimvee en varkensvoer. Door de krachtenbundeling kan de dienstverlening naar de veehouders verder worden uitgebouwd. De specialisten van beide organisaties gaan kennis, kunde en producten onderling uitwisselen, waardoor deze voor de klanten van beide organisaties per direct beschikbaar zijn.

Bosgoed Diervoeders gaat in eerste instantie verder onder zijn eigen naam. Alle vertrouwde aanspreekpunten, onder wie eigenaar Rick Bosgoed, blijven beschikbaar voor de klanten. Uitgangspunt is en blijft het leveren van het meest geschikte voer met een maximaal rendement voor de klanten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer