Hack Harvest laadt cichorei met aangepaste bietenmuis

Loonbedrijf Hack Harvest in het Noord-Brabantse Kruisland laadde deze week een van de laatste partijen cichorei in Dinteloord. Volgens eigenaar Willem Hack is het cichoreiseizoen goed verlopen. 'Het rooien ging redelijk makkelijk.'

Hack+Harvest+laadt+cichorei+met+aangepaste+bietenmuis
© Sensus

Het loonbedrijf rooit jaarlijks ongeveer 40 hectare cichorei in West-Brabant. De machine waarmee Hack Harvest de cichorei laadt is een aangepaste bietenmuis die het bedrijf zelf heeft verbouwd. Hack: 'De enige muis die ook vanaf het beton kan laden.'

Met de muis gaat het bedrijf verder rond dan met de rooier, geeft Hack aan. 'Van Gorinchem tot in Zeeuws-Vlaanderen. Daarnaast komen we ook in België.'


Redelijke opbrengst

Volgens manager agro René Schunselaar van Sensus is de opbrengst van cichorei dit jaar redelijk. 'Niet top, maar ook zeker niet slecht. De oogst is iets achtergebleven op onze verwachtingen.'

Schunselaar meldt dat de groei dit seizoen vertraging heeft opgelopen door het koude voorjaar. Ook later bleef de groei achter. 'Augustus en september zijn belangrijke groeimaanden voor cichorei. Het donkere weer en de gematigde temperatuur in die periode hielp niet mee.'

De Sensus-manager geeft aan dat er vooral gebrek was aan zon. 'Het gewas heeft genoeg vocht gehad.' De laatste maand haalt de cichoreiverwerker iedere week een wortelopbrengst van 50 ton per hectare. De cichoreicampagne loopt nog tot half volgende week.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer