Van der Heijde rooit laatste bieten op Noord-Beveland

Op het akkerbouwbedrijf Nieuw-Campen in het Zeeuwse Kamperland rooide loonbedrijf Van der Heijde eerder deze week het laatste perceel met 14 hectare suikerbieten van deze campagne.

Van+der+Heijde+rooit+laatste+bieten+op+Noord%2DBeveland
© Anton Dingemanse

Ondanks de natte omstandigheden viel het rooiwerk niet tegen, stelt de Zeeuwse loonwerker Wim van der Heijde. 'Het mooie is er natuurlijk wel vanaf, maar met maximaal 1 bar druk in de speciale VF-banden onder de rooimachine hebben we ons goed kunnen redden en de bieten redelijk uit de grond gekregen.'

De overlaadwagen zorgde er verder voor dat de volledige capaciteit van de bunker op de rooimachine niet gebruikt hoefde te worden en dat de kippers voor de aan- en afvoer van de bieten op het verharde pad konden blijven. Van der Heijde kan nu zijn materiaal schoonspuiten.

De bieten bij Nieuw-Campen worden dit weekend geladen en zijn daarmee voor dit seizoen de laatste vrachten die worden aangeleverd vanaf Noord-Beveland naar de fabriek van Cosun Beet Company in het Brabantse Dinteloord.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer