Rabo Investments neemt aandeel in Koppert Cress Group

Rabo Investments, de investeringstak van de Rabobank Groep, heeft een aandeel genomen in Koppert Cress Group. Het minderheidsbelang geeft het tuinbouwbedrijf in het Westland de slagkracht en de middelen om verder te groeien.

Rabo+Investments+neemt+aandeel+in+Koppert+Cress+Group
© Koppert Cress

Koppert Cress beschouwt Rabo Investments als een partner met een vergelijkbare visie op tuinbouw, gezonde voeding en duurzaamheid. 'Door de deelneming van Rabo Investments zijn de continuïteit en groei geborgd met behoud van onze waarden en kenmerkende authenticiteit', licht directeur Rob Baan van Koppert Cress toe in een reactie op de eigen website. 'Dit geeft ons de slagkracht en middelen om een verdere groei door te zetten.'

Het familiebedrijf in het Zuid-Hollandse Monster is de afgelopen twee decennia flink gegroeid en heeft bij de AGF-handel, horecagroothandel, exporteurs, chefs en restaurateurs naar eigen zeggen een gewaardeerde positie opgebouwd. Al voor de coronacrisis was Koppert Cress op zoek naar een Nederlandse partner met een internationale positie. 'Belang is om de missie en visie van de eigenaren vast te houden', zegt Baan.


Duurzaamheid en innovatie

'Duurzaamheid en innovatie steunen we als Rabo Investments graag', zegt Thijs Friederich, managing director van Rabo Investments. 'Door dicht bij haar eindafnemers, de chefs, te staan heeft Koppert Cress een relatie gebouwd die resulteert in flexibiliteit, originaliteit met een focus op smaak en verrassing op het bord. De onderneming heeft zich goed staande gehouden in de recente coronacrisis, terwijl de horeca, hun grootste afzetmarkt grotendeels gesloten was.'

Rabo Investments is de investeringstak van de Rabobank Groep en heeft wereldwijd meer dan 1, 5 miljard euro geïnvesteerd binnen de sectoren food & agri, gezondheidszorg en duurzaamheid. Deze investeringen hebben een langetermijnfocus en variëren van groeikapitaal voor start-ups en scale-ups tot (co-)investeringen in volwassen bedrijven en fondsen.


10 hectare kassen

Koppert Cress produceert vers gekiemde plantjes van 100 procent natuurlijke, aromatische planten. Het bedrijf teelt circa tachtig producten en is voortdurend op zoek naar natuurlijke, innovatieve ingrediënten die chefs kunnen toepassen in hun gerechten. Het bedrijf heeft 10 hectare moderne kassen in het Westland, 170 medewerkers, een eigen zaadbedrijf Sango Seeds en werkt samen met internationale licentiepartners.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer