POV en ministerie nemen colistinegebruik onder de loep

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en dierenartsen kijken in een gezamenlijk project kritisch naar het colistinegebruik. Ook wordt het colistinegebruik besproken in het aanvullend bedrijfsgezondheidsplan dat bedrijven in het 'rode gebied' wat betreft antibioticagebruik moeten maken.

POV+en+ministerie+nemen+colistinegebruik+onder+de+loep
© Pixabay

De diarreeremmer voor biggen wordt bij mensen ingezet als laatste redmiddel, wanneer er geen ander antibioticum meer werkzaam is. Dit maakt dat het gebruik van colistine onder een vergrootglas ligt.

Terwijl de laatste jaren het antibioticagebruik fors is gereduceerd en verfijnd, nam de inzet van colistine juist toe. Dat is reden voor de POV om samen met het ministerie van LNV en dierenartsen een project te starten om te zien waar verbeterpunten liggen. Varkenshouders en dierenartsen worden daarbij opgeroepen om samen het colistinegebruik te bespreken en te kijken naar alternatieven.

Ook is in de IKB's opgenomen dat colistine wordt besproken met het advies- en expertteam in het aanvullende bedrijfsgezondheidsplan van bedrijven die wat betreft antibioticagebruik als 'rood' worden aangemerkt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer