Schothorst bundelt gegevens afgelopen tien jaar in database

Schothorst Feed Research heeft de onderzoeksgegevens van de afgelopen tien jaar gebundeld in een grote database. Hierdoor kunnen verbanden en inzichten worden aangetoond, die niet met één onderzoek aan het licht komen.

Schothorst+bundelt+gegevens+afgelopen+tien+jaar+in+database
© Johan Wissink

Die gegevens bestaan uit onder meer afstamming, leeftijd, productie en slachtgewichten, maar ook uit gegevens over ziektes, behandelingen en scores rond mest. De dataset bevat bijvoorbeeld 64.000 gemiddelde melkproducties per week per dier, inclusief gehalten, maar ook 31.000 eitellingen, 66.000 daggewichten van vleeskuikens en 8.000 cycli van zeugen.

Bijzonder daarbij is dat bij deze onderzoeken ook veel bekend is over de samenstelling van nutriënten en grondstoffen, waardoor de prestaties van de dieren zijn te koppelen aan het voer. Het onderzoek heeft inmiddels informatie opgeleverd. Zo is het optimale dekgewicht van gelten bepaald en is bevestigd dat hoe groter de tomen zijn, des te meer het geboortegewicht binnen die toom varieert.

Verder is bij rundvee in kaart gebracht wat de totale droge stofopname per lactatiedag is, opgesplitst in ruwvoer en krachtvoer.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer