Duitse machinefabrikant Bergmann bestaat 125 jaar

Ludwig Bergmann GmbH uit het Duitse Goldenstedt viert het 125-jarig bestaan. Sinds de oprichting in 1896 als fabriek voor landbouwmachines breidde Bergmann het productaanbod voortdurend uit.

Duitse+machinefabrikant+Bergmann+bestaat+125+jaar
© Bergmann

De afgelopen decennia heeft het bedrijf zijn kernactiviteiten gericht op strooi- en graslandtechniek en efficiënte agrarische logistiek. De export van machines gaat wereldwijd naar meer dan vijftig landen. De bedrijfscultuur wordt volgens het bedrijf onder andere gekenmerkt door een verantwoorde en duurzame omgang met alle hulpbronnen.

'Dat moet ook in de toekomst zo blijven', zegt eigenaresse en directrice Jutta Middendorf-Bergmann. 'Daarom breiden we onze fabriek verder uit en blijven we onze processen optimaliseren, zodat we onze machines nog efficiënter kunnen produceren.'


Stalmeststrooiers

Bergmann maakt vooral machines voor agrarische bedrijven en loonbedrijven. Het brede assortiment bestaat uit stalmeststrooiers, universeelstrooiers, opraapwagens, hakseltransportwagens, wisselsystemen, graanoverlaadwagens, overlaadwagens voor bieten en opbouw van zelfrijders.

De plannen voor het jubileumjaar konden vanwege corona niet doorgaan, net als de mechanisatiebeurs Agritechnica februari volgend jaar. 'Daarom verheugen we ons er nu des te meer op om onze innovaties op Agritechnica 2023 aan de klanten te kunnen presenteren', zegt Middendorf-Bergmann.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer