Anton Schotpoort: 'Koeien herstellen langzaam na jakobskruiskruidvergiftiging'

De koeien van vleesveehouder Anton Schotpoort uit het Gelderse Eerbeek hadden het van de zomer zwaar door een jakobskruiskruidvergiftiging. Nieuwe Oogst zocht de boer weer op en vroeg hem hoe het nu met ze gaat.

'Wat je nu nog ziet, is dat het vel van de koeien aan het herstellen is', meldt Schotpoort. 'Deze koe heeft 24 uur lang helemaal platgelegen door de vergiftiging. Ze is nu gelukkig zover dat de vrucht is blijven zitten, ze is dus vijf maanden drachtig.'


Dagelijks liep Schotpoort door de wei om de jonge planten, die voor koeien giftig zijn, uit de wei te steken. 'Na de opnames heb ik nog wel vijfhonderd planten uit het weiland gestoken. Dat doe ik volgend jaar niet meer. Ik ga de loonwerker bellen om volgend jaar te spuiten, want er is geen steken aan.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer