Friesland moet werk maken van Jakobskruiskruid

Provincie Fryslân moet werk maken van de bestrijding van Jakobskruiskruid. Een meerderheid van Provinciale Staten steunde woensdag een motie hierover.

Friesland+moet+werk+maken+van+Jakobskruiskruid
© Jan van Liere

In de motie worden Gedeputeerde Staten verzocht om effectief beleid en een effectief uitvoeringsplan te maken voor het beheer van bermen en andere grond, zodat de plant niet de kans krijgt uit te zaaien naar landbouwgrond. Dit plan moet er volgend jaar zijn, voordat de planten weer in bloei staan.

Gedeputeerde Douwe Hoogland vond dat genoeg aandacht wordt besteed aan de bestrijding van de schadelijke plant. Er is een provinciale verordening en hij heeft gesprekken met Provinciale Waterstaat en andere bermbeheerders over de bestrijding. Volgens hem zijn er weinig overlastmeldingen, maar Statenlid Wopke Veenstra bestreed dat. 'Ik heb al zeventien telefoontjes in korte tijd gehad', zei hij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer