Boeren doneren rollades aan Voedselbank Heerenveen

Boeren uit Aldeboarn, Nijbeets en Akkrum hebben geld gedoneerd voor rollades voor de voedselbank in Heerenveen. De Friese melkveehouders Karst Breeuwsma en Jolle van der Krieke overhandigden dinsdag honderd rollades en een diepvries vol kipproducten van slagerij Spijkerman in Akkrum aan de vrijwilligers van de voedselbank.

Boeren+doneren+rollades+aan+Voedselbank+Heerenveen
© Persbureau Noordoost

Breeuwsma is voorzitter van de plaatselijke afdeling van de Agrarische Jongeren Fryslân (AJF). Hij zette samen met het bestuur van de Vereniging voor Veehouderijbelangen (VVB) Utingeradeel de actie op poten. 'Ik las in de krant een noodkreet van Voedselbank Heerenveen dat er zo vlak voor kerst geen vlees in de vriezer lag. Er was geen aanvoer.'

Dat vond hij niet best. 'Ik kan wel een koe slachten, maar dat kost ook algauw 1.500 euro. Ik ben voorzitter van de afdeling van de Agrarische Jongeren Oldeboarn/Nijbeets. Samen met Jolle heb ik al onze veertig leden gevraagd of ze geld wilden doneren voor rollades.'


Mooi stukje vlees

Niet alleen de jongeren doneerden, ook leden van VVB Utingeradeel maakten geld over voor de voedselbank. Slager Daan Spijkerman in Akkrum leverde de rollades tegen kostprijs. 'Elke klant van de voedselbank in Heerenveen heeft nu een volwaardige maaltijd tijdens kerst met een mooi stukje vlees. En wij laten als boeren zien dat we wat voor de samenleving doen. Wij komen zo positief in het nieuws. Dat vind ik heel belangrijk', stelt de melkveehouder uit Aldeboarn.

Hermanna Hoekstra van Voedselbank Heerenveen is overdonderd door de vele donaties die de voedselbank kreeg naar aanleiding van de oproep. 'Het loopt als een tierelier. Vlees is een lekker en gezond product. Ik vond het heel erg dat de vriezer leeg was. We kunnen nu weer maanden vooruit.' Voedselbank Heerenveen telt tweehonderd klanten. Een keer in de twee weken overhandigen de vrijwilligers de mensen een voedselpakket.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer