Royal Brinkman richt teelt cannabis op thuismarkt

Royal Brinkman richt zijn vizier op gelegaliseerde cannabisteelt in Nederland. Met een wietproef verbreedt het glastuinbouwbedrijf in het Zuid-Hollandse 's-Gravenzande zijn aandacht naar de thuismarkt.

Royal+Brinkman+richt+teelt+cannabis+op+thuismarkt
© Royal Brinkman

De rijksoverheid start naar verwachting begin 2021 met het experiment gesloten coffeeshopketen, ook wel 'de wietproef' genoemd. Tien goedgekeurde telers krijgen een licentie om onder strenge omstandigheden cannabis te telen. Daarmee wordt de deur voor gelegaliseerde cannabisteelt in Nederland verder opengezet.

Internationaal is Royal Brinkman al vier jaar als kennispartner en toeleverancier in de gelegaliseerde cannabisteelt actief. De Nederlandse tuinbouwsector heeft een leidende positie en is vanaf de start van de legalisering van medicinale cannabis actief betrokken bij de ontwikkeling van teeltlocaties, -techniek en teelt in de wereld.


Digitaal platform

Dat geldt ook voor Royal Brinkman. Eigen productspecialisten geven invulling aan het digitale platform Can-Hub. Can-Hub.com is een kennis- en productenplatform voor de professionele, gelegaliseerde cannabisindustrie wereldwijd.


Met de start van de wietproef in Nederland breidt Royal Brinkman het internationale Can-Hub-team uit met twee Nederlandse specialisten, Sander Koole en Jordy Bok. Naast productspecialisatie biedt het team specifieke cannabis gerelateerde kennis op het gebied van klimaat- en watermanagement, integrale gewasbescherming, ontvochtiging, hygiëne en duurzaamheid.


Complexe teelt

Bas Brinkman, manager techniek bij Royal Brinkman: 'De cannabisteelt is een complexe teelt, niet makkelijk te vergelijken met een andere teelt. De expertise en ervaring die wij in andere landen hebben opgebouwd met de professionele cannabisteelt, stelt ons in staat om straks de door de rijksoverheid geselecteerde telers te ondersteunen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  32° / 17°
  0 %
 • Zondag
  32° / 18°
  10 %
 • Maandag
  28° / 20°
  55 %
Meer weer