Onderzoeksbureau: 'Supermarkt legt keuze dierenwelzijn bij klant'

Supermarkten besteden op hun websites en in hun rapportages meer aandacht aan dierenwelzijn bij de producten die ze verkopen. Maar de verantwoordelijkheid voor het dierenwelzijn leggen ze bij de consument die de producten koopt, zegt onderzoeksbureau Questionmark op basis van eigen onderzoek.

Onderzoeksbureau%3A+%27Supermarkt+legt+keuze+dierenwelzijn+bij+klant%27
© Twan Wiermans

Vooral bij eieren stellen supermarkten tegenwoordig minimale eisen als het gaat om dierenwelzijn. Alle supers hebben eerder ook toegezegd vanaf 2023 geen plofkippen meer te verkopen. Maar met aanbiedingen voor diervriendelijker zuivel of vlees is het minder goed gesteld, vindt de stichting.


Nauwelijks de helft van de onderzochte supermarkten publiceert gegevens over het percentage producten dat ze verkopen met een dierenwelzijnskeurmerk, stelt Questionmark. Dat helpt consumenten een gezonder, duurzamer en diervriendelijker keuze te maken.


Ekoplaza en Lidl voorlopers

Het onderzoek is uitgevoerd onder zes supermarkten: Albert Heijn, Aldi, Coop, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus. De onderzoekers noemen Ekoplaza een duidelijke voorloper. Lidl volgt als tweede. Albert Heijn en Jumbo behoren tot de middenmoot. Plus, Dirk, Coop en Aldi staan onderaan.


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer