Vogelsang+verbetert+aandrijving+mestscheider
Nieuws
© Vogelsang

Vogelsang verbetert aandrijving mestscheider

Vogelsang heeft de XSplit-schroefpersmestscheider, voor het scheiden van de dunne en dikke fractie van mest, voorzien van een nieuwe aandrijving.

De aandrijving van de mestscheider is aan de afvoerzijde van de dikke fractie gemonteerd in plaats van aan de kant van de aanvoerzijde van de mest. Voordeel daarvan is dat er geen asafdichting meer nodig is. Die kan bij lekkage vloeistof in de aandrijving doorlaten met alle gevolgen van dien. Die plaatsingskeuze vermindert de kans op schade en onderhoudskosten.

De mestscheider haalt volgens Vogelsang een rendement tot maar liefst 40 procent dankzij een afsluitschijf en het instelbare persoppervlak. Ook is er een afdichtring die op het scheidingsvlak bijdraagt aan een goede propvorming van de dikke fractie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 4°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  70 %
Meer weer