Vogelsang krijgt nieuwe montagehal voor mestverdeeltechnieken

Vogelsang creëert extra capaciteit voor de productie van mestverdeeltechnieken op de hoofdlocatie in Essen (Oldenburg), in de Duitse deelstaat Nedersaksen. In een hal met een oppervlakte van 3.850 vierkante meter komen nieuwe montageplaatsen en kantoor- en sociale ruimtes. Het machinebouwbedrijf heeft circa 4 miljoen euro geïnvesteerd.

Vogelsang+krijgt+nieuwe+montagehal+voor+mestverdeeltechnieken
© Vogelsang

Vogelsang heeft bij de planning en bouw van de hal veel nadruk gelegd op goede arbeidsomstandigheden en duurzaamheid. Zo zorgen lichtstrips voor zowel natuurlijk daglicht als een aangename sfeer. En ze besparen energie. De extra halverlichting wordt afhankelijk van het daglicht en de aanwezigheid van medewerkers ingesteld.

Daarnaast is het de bedoeling om het dak van de hal uit te rusten met een fotovoltaïsch systeem van 400 kilowattpiek. Het systeem kan tot 400.000 kilowattuur per jaar genereren. De geproduceerde zonne-energie wordt via het nieuwe technologiegebouw aan de rest van het elektriciteitsnet van het bedrijf geleverd. Daarmee wordt een deel van de jaarlijkse energiebehoefte van Vogelsang gedekt.


Sleepvoetbemester

'Met deze uitbreiding van onze productiecapaciteit houden we rekening met de grote vraag naar wettelijk conforme mestverdeeltechnieken. In de nieuwe hal wordt onder andere de BlackBird-sleepvoetbesmester met een werkbreedte van 24 meter geïnstalleerd', zegt Hugo Vogelsang, managing director van Vogelsang. 'Daarnaast creëren we met de sociale ruimtes extra plekken waar onze medewerkers ideeën kunnen uitwisselen of zich kunnen terugtrekken.'

De ingebruikname van de nieuwe montagehal staat gepland voor het derde kwartaal van dit jaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer