Vogelsang%3A+ISO%2Dcertificering+vraagt+optimalisatie+processen
Nieuws
© Eigen Foto

Vogelsang: ISO-certificering vraagt optimalisatie processen

Vogelsang is onlangs ISO 9001:2015-gecertificeerd door TUV Nederland. Hiermee treedt Vogelsang in Dordrecht als dochteronderneming in de voetsporen van het Duitse moederbedrijf Vogelsang.

Vogelsang is onder andere specialist in pompen, pompsystemen en (mest)mixsystemen. Veel klanten en toeleveranciers kennen Vogelsang voorheen als Bos Benelux. In 2016 nam de Duitse fabrikant Vogelsang Bos Benelux over. Redenen voor de overname waren internationale groei en de optimalisatie van het producten- en dienstenportfolio. Begin 2019 volgde de naamsverandering naar Vogelsang.

Paul Roobol, managing director van Vogelsang: 'Met de certificering dienen onze interne processen volledig gestandaardiseerd te zijn en feilloos te verlopen. De overname een paar jaar geleden was de eerste stap in het optimalisatieproces en het ISO 9001:2015 certificaat was de tweede stap. Het felbegeerde certificaat bewijst dat onze klanten kunnen rekenen op een bepaalde kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid met betrekking tot onze bedrijfsvoering, alsook onze product- en dienstverlening.'


Nieuwe landbouwtechnieken

Vorige maand nog lanceerde Vogelsang de Technology Update 2021 waarin online de nieuwe landbouwtechnieken werden gepresenteerd, zoals de compacte UniSpread als sleepslang- of sleepvoetbemester die drijfmest dichtbij de grond en met lage emissies verdeelt.

Maar ook het BlackBird-sleepvoetsysteem met een grotere werkbreedte van 24 meter is nieuw op de markt. Innovatieve oplossingen, zoals SyreN en nieuwe pomptechnieken, maken een optimale benutting en het verpompen van drijfmest mogelijk. In 2021 mogen klanten uit andere sectoren ook technische nieuwigheden verwachten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer