Albert+Heijn+verkoopt+alleen+nog+Nederlandse+appels
Nieuws
© Twan Wiermans

Albert Heijn verkoopt alleen nog Nederlandse appels

Albert Heijn verkoopt vanaf dit seizoen alleen nog Nederlandse Elstar-appels. Ook bij andere fruitsoorten kiest de supermarktketen steeds vaker voor 100 procent van eigen bodem.

Door het Elstar-vroeg-project en meer aandacht voor het ras Delcorf zorgt Albert Heijn voor een vroege en constante aanvoer van Nederlandse appels. Normaal gesproken is in het begin van het seizoen de Nederlandse Elstar nog beperkt beschikbaar.


Daarom startte jarenlang het Elstarseizoen met appels uit Frankrijk. Vogelaar Vredehof, dat alle appels en peren aan Albert Heijn levert, probeert nu op een andere manier het Nederlandse seizoen vroeg te starten. Het handels- en verpakkingsbedrijf probeert een groot deel van de Franse Elstars te vervangen door Delcorf-appels uit Nederland. Ook heeft het bedrijf een teeltproef opgezet om te werken aan vroege Elstar-appels.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer