Forse groeicijfers Europese markt tuin- en parkmachines

De Europese federatie van tuin- en parkmachines (EGMF) rapporteert in Europa forse groeicijfers voor machines en gereedschappen in de eerste helft van 2021 in vergelijking met voorgaande jaar.

Forse+groeicijfers+Europese+markt+tuin%2D+en+parkmachines
© Husqvarna

Na een relatief stabiele markt in de jaren 2017 tot en met 2020, is er nu een gemiddelde groei van 30 procent in alle segmenten en alle regio's van Europa. Dat komt mede door corona en de goede groeiomstandigheden, meldt EGMF. De regio waartoe Nederland behoort, scoort in de belangrijkste productsegmenten als volgt: grasmaaiers (walk behind) plus 11 procent, bosmaaiers plus 42 procent, heggenscharen plus 24 procent en kettingzagen plus 24 procent.

De accu-aangedreven machines/gereedschappen vertonen volgens EGMF een exceptionele groei van 46 procent. Een groei die wordt afgesnoept van de benzine en de elektrische (snoer) machines/gereedschappen. De robotmaaiers tikten een plus van 28 procent aan.

Op grond van de trend van de afgelopen jaren wordt voor de komende jaren een jaarlijkse groei van zo'n 15 procent verwacht. De verwachtingen voor 2022 zijn positief, onder voorbehoud van de impact van beschikbaarheid en kostprijs van grondstoffen/componenten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer