Nieuwe+Fedecom%2Dvoorzitter+ziet+perspectief+voor+mechanisatie
Nieuws
© Han Reindsen

Nieuwe Fedecom-voorzitter ziet perspectief voor mechanisatie

Menko Boersma is de nieuwe voorzitter van Fedecom. Op de digitale jaarvergadering van de brancheorganisatie is hij aangetreden als opvolger van Erwin Ros. De oud-voorzitter kreeg tijdens deze vergadering de gouden erespeld uitgereikt voor zijn jarenlange inzet voor Fedecom.

Boersma, tegelijkertijd algemeen directeur van GroeNoord, gaat zich inzetten voor een toekomstgerichte branche van leveranciers van techniek en machines voor agro, groenbeheer en bedrijfslogistiek.


Ondanks de coronacrisis heeft de mechanisatie- en techniekbranche een redelijk stabiel bedrijfseconomisch jaar achter de rug. De vooruitzichten zijn wat onzeker als gevolg van uitblijvende duidelijkheid van de overheid over stikstof en klimaatmaatregelen. Maar dit is meteen ook de aanjager van innovatie en toepassing van nieuwe precisietechnieken en digitalisering in de branche. Dat biedt nieuwe perspectieven voor ondernemers in de branche en een opdracht voor Fedecom.

Boersma: 'Nederland mag ongelofelijk trots zijn op het ondernemerschap en de innovatiekracht van de leveranciers van technologie en machines. Het ondernemerschap is nauw verbonden met dat van de afnemers in de agrosector, groenbeheer en bedrijfslogistiek. Met de innovatieve technieken en machines levert de branche de oplossing voor maatschappelijke en economische vragen van ondernemers en overheid. Het is mijn ambitie om de komende jaren als branche nog meer aantrekkelijke oplossingen voor de vragen te bieden.'


Uitdagingen

De nieuwe voorzitter ziet uitdagingen voor de branche: 'Het ondernemerschap is goed ontwikkeld, maar de rentabiliteit kan door verdere professionalisering en opleiding verbeteren.' Met gepaste trots wijst hij op de toename van het aantal leerlingen Mobiele Techniek met 8 procent in de afgelopen paar jaar. Fedecom heeft dat succes weten te bereiken met het Opleidingsplatform TIM van alle mobiele techniekscholen en brancheorganisaties BMWT en Komat.

Ook de veiligheidsborging via het VA-Keur zal van Boersma stimulansen ondervinden. 'Ook daar richten we ons op groei van het aantal keuringen.' Verder constateert hij dat de regeldruk hoog is en de politiek-maatschappelijke verhoudingen steeds scherper worden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer