Trekkerverkoop+start+traag+in+eerste+kwartaal
Nieuws
© Fendt

Trekkerverkoop start traag in eerste kwartaal

Brancheorganisatie Fedecom meldt dat in het eerste kwartaal van dit jaar 527 landbouwtrekkers in Nederland zijn verkocht. In de eerste drie maanden van vorig jaar ging het om 618 trekkers. De daling heeft deels te maken met de coronamaatregelen.

De leden van Fedecom registreren maandelijks de verkochte aantallen trekkers in Nederland. Op grond van mededingingswetgeving mag de brancheorganisatie pas na twaalf maanden de aantallen per trekkermerk vrijgegeven. Uit de cijfers van vorig jaar blijkt Fendt met 159 verkochte trekkers de koploper van het eerste kwartaal te zijn geweest.

John Deere verkocht vorig jaar in de eerste drie maanden 126 trekkers en New Holland 89 trekkers. Na deze top 3 volgen Case IH (53), Deutz-Fahr (51), Massey Ferguson (48), Claas (39), Valtra (33), Steyr (10), Kubota (8) en Zetor (2).

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer