Bestedingsruimte ZuivelNL 2022 naar 10,3 miljoen euro

ZuivelNL heeft voor 2022 een te besteden budget van 10,3 miljoen euro. Dat is circa 3 miljoen euro meer ten opzichte van de verwachte lasten in 2021. De focus van het nieuwe budget ligt op de thema's Onderzoek & Innovatie, Diergezondheid & Dierenwelzijn en Voedselveiligheid en Duurzaamheid.

Bestedingsruimte+ZuivelNL+2022+naar+10%2C3+miljoen+euro
© Arie Meijer

De Algemene Vergadering van ZuivelNL heeft woensdag de begroting voor 2022 goedgekeurd. Bij het opstellen hiervan lag de focus op de handhaving van het huidige contributieniveau, een sluitende begroting en tenminste een algemene reserve van 1 miljoen euro per 31 december 2022.

Het grootste deel van het onderzoeksbudget voor Onderzoek & Ontwikkeling voor 2022 wordt besteed aan doorlopende projecten. Directeur Hubert Andela: 'Het budget voor Onderzoek & Innovatie is nog niet helemaal op peil, maar het gaat gelukkig weer in de richting van het investeringsniveau dat voor 2021 gebruikelijk was.' In de begroting is een bedrag voor de doorontwikkeling van KoeMonitor opgenomen. De start van dit project staat voor 2022 gepland.


Bezuinigingsoperatie

ZuivelNL heeft in 2021 een forse bezuinigingsoperatie uitgevoerd. De doelstelling van de bezuinigingsoperatie was dat ZuivelNL zijn taken in het gezamenlijk belang van melkveehouders en zuivelondernemingen kan blijven uitvoeren en voor de toekomst sterker staat.

De financiële doelen voor 2021 gaan gehaald worden, dus ZuivelNL kan door. De bezuinigingen in 2021 leiden ertoe dat eind 2021 de algemene reserve weer positief is, per 31 december 2020 was deze nog 0,9 miljoen euro negatief.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer