Schouten onderzoekt verbod doden eendagshaantjes

Landbouwminister Carola Schouten laat onderzoeken of een verbod mogelijk is op het doden van eendagshaantjes. Dat laat de bewindsvrouw weten in een reactie op een in juni aangenomen motie van SP en PvdD.

Schouten+onderzoekt+verbod+doden+eendagshaantjes
© VidiPhoto

Schouten laat in navolging van de motie een stuurgroep eendagshaantjes, met daarin de pluimveesector, Dierenbescherming en het ministerie van LNV, een advies opstellen. Onderzocht wordt onder meer of het schouwen van eieren op geslacht verder verbeterd kan worden.


'Voor het verantwoord uitvoeren van een verbod op het doden van eendagshaantjes is het nodig dat er voldoende en geaccepteerde alternatieven zijn waarbij het dierenwelzijn in de volle breedte geborgd is', aldus Schouten in een brief aan de Tweede Kamer.

Frankrijk en Duitsland riepen afgelopen zomer op tot een Europees verbod op het doden van eendagshaantjes. Samen met Oostenrijk, Spanje, Ierland, Luxemburg en Portugal hebben de landbouwministers van deze landen daartoe al een voorstel ingediend in Brussel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer