John Deere boekt recordwinst

De Amerikaanse fabrikant van trekkers en andere landbouwmachines John Deere heeft afgelopen boekjaar een recordwinst behaald. Dat gebeurde dankzij de sterke vraag van boeren naar nieuwe apparatuur door de hoge prijzen van agrarische producten. Ook voor het nieuwe jaar is het bedrijf optimistisch gestemd.

John+Deere+boekt+recordwinst
© Johan Wissink

In het eind oktober afgesloten gebroken boekjaar werd een nettowinst geboekt van bijna 6 miljard dollar, omgerekend 5,3 miljard euro. Dat was bijna 2,8 miljard dollar een jaar eerder. De omzet ging 24 procent omhoog naar 44 miljard dollar. Deere gaf aan voor dit boekjaar op een winst van 6,5 miljard tot 7 miljard dollar te rekenen.


Naast landbouwmachines levert Deere ook graafmachines, zware dumptrucks en andere spullen voor de bouw. Door het sterke economische herstel van de crisis en de investeringen in infrastructuur is ook de vraag naar die producten sterk. John Deere heeft wel te maken met de wereldwijde problemen in de leveringsketen en de hoge grondstoffenprijzen.

Onlangs was er een wekenlange staking door Amerikaanse werknemers van John Deere, die onder meer hoger loon eisten. Het bedrijf heeft een akkoord getekend met vakbond United Auto Workers over verbeterde arbeidsvoorwaarden om de staking te beëindigen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer