Nog maar twee John Deere-dealers in Nederland

John Deere-dealer Kraakman neemt de landbouwactiviteiten van Geert-Jan de Kok over. Geert Jan de Kok was samen met Kraakman en Groenoord een van de drie overgebleven John Deere-dealers in Nederland. Nu zijn er dus nog twee dealers van dit merk over.

Nog+maar+twee+John+Deere%2Ddealers+in+Nederland
© Kraakman

Geert-Jan de Kok is al decennia John Deere-dealer en nam in de loop der tijd een reeks collega-dealers over, waaronder in 2015 een vestiging van de failliete John Deere-dealer Westrenen. Tot nu had Geert-Jan de Kok had zo'n honderd medewerkers verdeeld over vijf vestigingen.

Na de overname gaat De Kok met 25 mensen verder vanuit Esbeek met shovels, verreikers en kranen met als belangrijkste merken Yanmar en Manitou. Daarnaast verkoopt De Kok ook Bema-veegmachines, McCauley-trailers en Paus-shovels


'Dealer of Tomorrow'

Geheel in lijn met de ‘Dealer of Tomorrow’-strategie van John Deere, nam ook Kraakman in het verleden al diverse collega-dealers over. Zo nam Kraakman in 2020 Staadegaard en Vervaet Stehouwer over. Met de overname van het dealerschap van Geert Jan de Kok komen de vestigingen in Benschop, Molenaarsgraaf, Etten-Leur en Reusel nu ook in handen van Kraakman.

Vanuit die voormalig De Kok-vestigingen worden overigens ook de grondverzetklanten bediend door Kraakman. Kraakman zal met drie subdealers, te weten De Vor Brandes, Schipper en Den Otter, de samenwerking continueren. De Kraakman vestigingen in Soesterberg en De Kwakel gaan dicht.


18 vestigingen en 370 medewerkers

Als de overname per 1 januari 2022 door de Autoriteit Consument & Mark (ACM) wordt goedgekeurd, beschikt Kraakman over 18 vestigingen in West- en Zuid-Nederland. In totaal werken er dan 370 medewerkers en wordt er een jaarlijkse omzet gehaald van 170 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer