'Samenwerking zonder keurslijf, resultaat telt'

De boerenbelangenbehartiging houdt de politiek, samenleving en media bezig, maar ook de agrarische sector zelf. Er staat veel op het spel en als sector worden we voortdurend geconfronteerd met besluiten die voor en over ons worden genomen.

%27Samenwerking+zonder+keurslijf%2C+resultaat+telt%27
© Dirk Hol

Afgelopen tijd werd gesproken over de heroprichting van een landbouwcollectief. LTO Nederland heeft gezegd daar niet aan mee te werken. LTO zoekt namelijk samenwerking zonder keurslijf, waarbij juist de kracht wordt gehaald uit ieders verschil van opvatting, organisatie en achtergrond.

Het is van belang om over de grote issues, zoals stikstof, het zevende actieprogramma Nitraatrichtlijn en de toekomst van de landbouw, de lobby af te blijven stemmen met de agrarische vakbonden. Regulier overleg doet er dan toe. Daarbij hoeft geen van de partijen haar identiteit op te geven: we zijn anders in de kern. Wie is ook bereid zijn autonomie op te geven?

Juist door dat te accepteren en te respecteren, kan vanuit de kracht van iedere organisatie de samenwerking worden gezocht. Recent is gebleken dat we met veel partijen, binnen en buiten de sector, goed kunnen samenwerken: van partijen binnen de melkveehouderij tot Cumela, BO Akkerbouw en natuurorganisaties.

Regulier overleg doet er dan toe. Daarbij hoeft geen van de partijen haar identiteit op te geven: we zijn anders in de kern

Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland

Niet iedereen binnen de agrarische sector denkt hetzelfde. Er zijn veel meningen en verschillende opvattingen. Daarmee is de sector net een afspiegeling van de samenleving. Dat moeten we niet weg willen drukken. Als LTO hebben we daarin een duidelijke lijn.

Met de vertegenwoordiging van een breed scala aan sectoren, plantaardig, dierlijk en multifunctioneel, willen we op een constructieve manier de samenwerking aangaan om te komen tot een daadkrachtige lobby. Het resultaat telt daarbij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer