Agri-commissie stemt in met EU-actieplan voor meer biolandbouw

De landbouwcommissie van het Europees Parlement stemt in grote lijnen in met het actieplan van de Europese Commissie voor stimulering van biologische landbouw.

Agri%2Dcommissie+stemt+in+met+EU%2Dactieplan+voor+meer+biolandbouw
© Peter Smit

De meeste Europees Parlementsleden waren het er dinsdag in hun maandelijkse Agri-vergadering over eens dat meer biolandbouw past in de Green Deal en het klimaatbeleid van de Europese Unie.

Wel benadrukken verscheidene Europees Parlementsleden dat eerst een grotere afzetmarkt voor biologische producten moet worden gecreëerd, voordat het areaal kan worden uitgebreid. Andere Europarlementariërs zeiden te vrezen dat te hoge prijzen de afzet zouden belemmeren.


Actieplan

De Oostenrijkse Simone Schmiedtbauer (ÖVP) zal voor het Europees Parlement een initiatiefverslag over het actieplan opstellen. In 2030 moet een kwart van alle teeltgebieden in de Europese Unie biologisch worden verbouwd. Nu is dat 8 procent. Schmiedtbauer zei dat de biologische productie alleen kan groeien als ook de vraag groeit.


Schmiedtbauer wees ook op het potentieel van korte, regionale en seizoensgebonden toeleveringsketens. 'Ze brengen ecologische en economische voordelen met zich mee voor biologische boeren, de landelijke regio's en klimaatbescherming.'


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer