Cosun: verwerking suikerbieten verloopt voorspoedig

Het verwerken van de suikerbieten in de fabrieken verloopt voorspoedig. Meerdere dagen wordt boven de 60.000 ton per dag verwerkt. In totaal is er voldoende voorraad om de fabrieken van bieten te voorzien, meldt Cosun.

Cosun%3A+verwerking+suikerbieten+verloopt+voorspoedig
© Twan Wiermans

In meeste regio's zijn vanwege het verwachte natte weer veel bieten gerooid. De rooiomstandigheden waren al nat, zo is terug te zien in het tarrapercentage. Dat is afgelopen week opgelopen naar een gemiddelde van 10 procent. Al zijn dat voor deze periode nog steeds positieve cijfers. De verschillen per grondsoort zijn groot. Zo was op de klei in Friesland het tarrapercentage afgelopen week 12,7 procent, op het Limburgse zand slechts 7,4 procent.

Het suikergehalte was de afgelopen week gemiddeld 17,1 procent. Dat varieert van 16,3 procent in de Gelderse Achterhoek tot 17,7 procent in het Zeeuwse Noord-Beveland. De winbaarheidsindex ligt gemiddeld op 90,9 procent. Cosun schrijft dat na ruim vijftig dagen campagne de opbrengstverwachting ongewijzigd blijft en uitkomt op 13,6 ton suiker per hectare.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer