Cosun%3A+30+procent+van+suikerbieten+verwerkt
Nieuws
© Niels van der Boom

Cosun: 30 procent van suikerbieten verwerkt

Bietenverwerker Cosun Beet Company meldt dat 30 procent van de suikerbieten is verwerkt en dat de campagne voorspoedig verloopt. Het suikergehalte is verder gestegen naar een daggemiddelde van 16,9 procent.

De Zeeuwse eilanden Schouwen-Duiveland en Walcheren hadden de afgelopen week de hoogste suikergehaltes (17,4 procent). De regio's Oost-Brabant en Noord-Limburg scoorden het laagst (15,7 procent). Ook de kwaliteit van de bieten is goed met een winbaarheidsindex van 90,7.


Het tarrapercentage is door de neerslag gestegen naar 9,9 procent. De oogst en verwerking van de bieten verloopt goed. Er zijn dagen dat 60.000 ton bieten per dag is verwerkt. De suikerbieten worden tijdig geoogst en volgens planning verladen.

Weer

 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  7° / 3°
  70 %
Meer weer