Cosun: 30 procent van suikerbieten verwerkt

Bietenverwerker Cosun Beet Company meldt dat 30 procent van de suikerbieten is verwerkt en dat de campagne voorspoedig verloopt. Het suikergehalte is verder gestegen naar een daggemiddelde van 16,9 procent.

Cosun%3A+30+procent+van+suikerbieten+verwerkt
© Niels van der Boom

De Zeeuwse eilanden Schouwen-Duiveland en Walcheren hadden de afgelopen week de hoogste suikergehaltes (17,4 procent). De regio's Oost-Brabant en Noord-Limburg scoorden het laagst (15,7 procent). Ook de kwaliteit van de bieten is goed met een winbaarheidsindex van 90,7.


Het tarrapercentage is door de neerslag gestegen naar 9,9 procent. De oogst en verwerking van de bieten verloopt goed. Er zijn dagen dat 60.000 ton bieten per dag is verwerkt. De suikerbieten worden tijdig geoogst en volgens planning verladen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer