Suikergehalte stijgt naar 17 procent

Het suikergehalte van de aangevoerde suikerbieten bij Cosun Beet Company steeg afgelopen week tot gemiddeld 17 procent. Incidenteel tegenvallende kwaliteitscijfers hebben vooral te maken met doorbraak van rhizomanieresistentie.

Suikergehalte+stijgt+naar+17+procent
© Han Reindsen

De agrarische dienst van Cosun Beet Company meldt dat bij meerdere campagnedagen op rij een gemiddelde suikergehalte is gehaald van 17 procent. Dat is een stijging van 0,5 procent ten opzichte van vorige week. Het gemiddeld suikergehalte voor deze campagne is tot dusver 16,4 procent.

Met name vanuit het Zuidwesten komt de agrarische dienst op percelen verschillen tegen in kwaliteitscijfers. Soms vallen suikerpercentages tegen, zijn natriumcijfers hoger en is de waarde van aminostikstof aan de lage kant. De reden hiervan lijkt doorbraak van rhizomanieresistentie. Het advies van Cosun Beet Company is om op de betreffende bedrijven volgend teeltjaar voor een ras te kiezen met aanvullende resistentie.


Geen bietenhopen op pluimveebedrijven

Omdat november nadert, wijst de suikerfabrikant erop dat de rooibare dagen goed benut moeten worden. Gerooide bieten met beperkte beschadigingen kunnen volgens de agrarische dienst zonder extra bewaarverliezen met gemak enkele dagen langer in bewaring liggen. Wel adviseert Cosun Beet Company om vanwege de uitbraak van vogelgriep in Nederland geen bietenhopen aan te leggen op pluimveebedrijven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer