Ctgb laat vijf nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft vijf nieuwe middelen toegelaten. Voor de al toegelaten middelen Scal en Vintec is de toelating uitgebreid.

Ctgb+laat+vijf+nieuwe+gewasbeschermingsmiddelen+toe
© Han Reindsen

Voor de zaadbehandeling in winter- en zomertarwe, winter- en zomergerst, triticale en spelt zijn twee nieuwe fungiciden toegelaten. Dat betreft Latifam en Latifam Extra. In de appel-, peren- en kersenteelt krijgt het schimmelbestrijdingsmiddel Dodifun SC een toelating.

In de teelt van winter- en zomertarwe, winter- en zomergerst, winter- en zomerrogge en triticale is het fungicide Revytrex toegelaten. De nieuwe groeiregulator Cucurbitaceae krijgt een toelating in de veredeling en bedekte zaadteelt van vruchtgroenten van Cucurbitaceae.


Scala en Vintec uitgebreid

De toelating voor het schimmelbestrijdingsmiddel Scala is uitgebreid. Het fungicide mag nu ook worden toegepast in de appel- en perenteelt ter controle van vruchtrot, wanneer schade wordt aangericht door Botryotinia fuckeliana. Ook mag het worden gebruikt bij bewaarziekten veroorzaakt door Neofabraea species. Daarnaast wordt de toelating van schimmelbestrijdingsmiddel Vintec uitgebreid in een scala aan sierteelt-, vruchtgroenten en fruitgewassen.

De driftreducerende maatregelen voor het insecticide Pirimor zijn aangepast aan het Activiteitenbesluit. Verder is het aantal toepassingen in onbedekte teelten beperkt tot één behandeling. Daardoor is gebruik van DRT90 mogelijk op percelen die grenzen aan oppervlaktewater. Dat geldt niet voor grootfruit.


Wettelijk gebruiksvoorschrift verduidelijkt

Voor het onkruidbestrijdingsmiddel Tamir is het wettelijk gebruiksvoorschrift verduidelijkt. Er wordt specifieker aangegeven tot welk moment in de gewasontwikkeling gebruik van het middel in granen is toegestaan. Tot slot zijn de insecticiden Primstar en Roundup PowerMax opnieuw geregistreerd. Dat geldt ook voor de groeiregulator Itcan SL 270.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer