Ctgb laat vier nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft vorige week vier nieuwe middelen toegelaten.

Ctgb+laat+vier+nieuwe+gewasbeschermingsmiddelen+toe
© Nieuwe Oogst

Het insectenbestrijdingsmiddel Futureco Nofly WP is toegelaten in de bedekte teelt van tomaat, paprika, courgette, meloen en in de bedekte teelt van de kleine toepassingen aubergine, augurk, komkommer, pompoen, stokslaboon, linzen en vaste planten.

Promanal HP is een mijtenbestrijdingsmiddel. Het Ctgb heeft het middel toegelaten in de teelt van pitvruchten, druiven, steenvruchten, bessen en sierheesters. De toepassingen in steenvruchten, bessen en sierheesters zijn als 'kleine toepassingen' beoordeeld.

Protiostar is een schimmelbestrijdingsmiddel dat is toegelaten in de teelt van wintertarwe, winterrogge, triticale, zomertarwe en zomergerst. Polygandron is als schimmelbestrijdingsmiddel toegelaten voor zaadbehandeling in de teelt van bieten en rode bieten.


Uitbreiding

Het onkruidbestrijdingsmiddel Bettix SC en het schimmelbestrijdingsmiddel Signum hebben een uitbreiding gekregen. De middelen Wopro Abamectine en Wopro Deltamethrin zijn door het Ctgb ingetrokken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer