Gelders drinkwaterplan ter inzage, LTO roept op tot controle

Provincie Gelderland heeft in de zoektocht naar mogelijke drinkwaterwingebieden de omgevingsverordening Aanvullende Strategische Voorraden (ASV) vastgesteld. Er zijn elf gebieden uitgekozen die mogelijk in aanmerking komen. Het plan ligt momenteel ter inzage.

Gelders+drinkwaterplan+ter+inzage%2C+LTO+roept+op+tot+controle
© Nieuwe Oogst

De afgelopen jaren maakte de provincie met diverse partners een ontwerp voor de zoektocht naar nieuwe drinkwaterwinningen in de provincie. Daarmee wordt geanticipeerd op de verwachting dat de vraag naar drinkwater blijft stijgen. Het Rijk verzocht provincies in beeld te krijgen waar voorraden zijn en hoe drinkwater kan worden gewonnen.

Dit betekent niet dat deze gebieden ook per se een drinkwaterwingebied gaan worden, maar ze worden wel gedefinieerd als gebied waar drinkwaterwinning mogelijk is. Ze krijgen een bescherming, zodat er eventueel in de toekomst veilig drinkwater kan worden gewonnen.


Vragen en zorgen delen

LTO Noord roept waterportefeuillehouders van de verschillende lokale afdelingen op om deze plannen voor hun eigen regio's te bekijken en vragen en zorgen te delen. LTO Noord regio Oost zal zelf ook met een zienswijze op de plannen komen. Reageren kan tot en met 30 november aanstaande.

Op de website van Arcgis staat een overzichtelijke samenvatting. De provincie houdt komende maand ook digitale informatiebijeenkomsten voor de gebieden Rivierenland, Oost Gelderland en Veluwe.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer