Garantieprijs FrieslandCampina stijgt naar boven 40 euro

Met een stijging van 1,75 euro per 100 kilo melk ten opzichte van oktober komt de garantieprijs van FrieslandCampina voor november 2021 op 41,25 euro per 100 kilo melk uit. Bij biologische melk is er een toename van 0,25 euro. Daarmee komt de biologische garantieprijs van FrieslandCampina op 50,75 euro per 100 kilo melk.

Garantieprijs+FrieslandCampina+stijgt+naar+boven+40+euro
© Nieuwe Oogst

De hogere melkprijzen zijn vooral toe te schrijven aan de basiszuivelprijzen die fors blijven stijgen. Daarnaast is een positieve correctie van 0,66 cent verwerkt vanwege hogere referentiemelkprijzen in de afgelopen maanden. De gemiddelde FrieslandCampina-garantieprijs voor 2021 tot en met november bedraagt 37,27 euro per 100 kilo melk.

De FrieslandCampina-garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met standaardgehaltes 3,57 procent eiwit, 4,42 procent vet en 4,53 procent lactose, exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 850.000 kilo melk op jaarbasis. Het verschil tussen de garantieprijs en het melkgeld zit in een verrekening van de vaste kosten met 18 cent per 100 kilo melk.

Plusje voor bio

De vraag naar biologische melk blijft goed. Dit zorgt voor een lichte plus. De gemiddelde biologische garantieprijs van FrieslandCampina voor 2021 tot en met november bedraagt daarmee 48,95 euro. De garantieprijs geldt voor melk met dezelfde gehalten als bij gangbaar. Wel geldt hier een gemiddelde levering van 550.000 kilo op jaarbasis.

Het verschil tussen de biologische garantieprijs en het melkgeld ontstaat door de verrekening van de vaste kosten van 0,29 cent per 100 kilo melk. Daarnaast zijn er afhankelijk van het seizoen eventueel toeslagen of heffingen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer