Garantieprijs FrieslandCampina daalt 50 cent

De garantieprijs van FrieslandCampina voor juli daalt 50 cent per 100 kilo melk ten opzichte van juni en komt daarmee uit op 37,50 euro.

Garantieprijs+FrieslandCampina+daalt+50+cent
© Nieuwe Oogst

Die daling is het gevolg van een correctie van te hoog ingeschatte referentiemelkprijzen in de afgelopen periode. Exclusief deze correctie zou de melkprijs stabiel zijn. De biologische garantieprijs steeg een kwartje naar 49 euro per 100 kilo melk.

De stijging van de melkprijzen van de referentieprijzen vlakt af. Dat komt doordat er ondanks het opengaan van de horeca in de Westerse wereld nog geen sterk aantrekkende vraag naar zuivel is. De gemiddelde FrieslandCampina-garantieprijs voor 2021, inclusief de maand juli, bedraagt 36,21 euro.


Referentiebedrijven gelijk

De FrieslandCampina biologische garantieprijs voor juli stijgt 25 cent ten opzichte van juni en komt op 49 euro per 100 kilo. De biologische melkprijzen van de referentiebedrijven blijven vrijwel gelijk als gevolg van stabiele onderliggende marktontwikkelingen. De gemiddelde biologische garantieprijs voor 2021, inclusief de maand juli, bedraagt 48,07 euro.

De FrieslandCampina-garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met standaardgehaltes 3,57 procent eiwit, 4,42 procent vet en 4,53 procent lactose, exclusief btw. De bedragen gelden voor gangbare bedrijven bij een gemiddelde levering van 850.000 kilo melk op jaarbasis. Bij de biologische melkprijs is dat 550.000 kilo melk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer