Garantieprijs FrieslandCampina nadert 40 euro

De garantieprijs van FrieslandCampina komt voor oktober uit op 39,50 euro per 100 kilo melk. Dat is 1,50 euro meer dan de garantieprijs van september. De biologische garantieprijs steeg met 25 cent naar 50,50 euro.

Garantieprijs+FrieslandCampina+nadert+40+euro
© Nieuwe Oogst

De hogere melkprijzen zijn vooral toe te schrijven aan de forse stijging van de basiszuivelprijzen. Daarnaast is een positieve correctie van 0,50 euro verwerkt vanwege hogere referentiemelkprijzen in de afgelopen maanden.

De gemiddelde FrieslandCampina-garantieprijs voor 2021 tot en met oktober bedraagt 36,88 euro per 100 kilo melk. Daarbij wordt gerekend met de standaardgehaltes 3,57 procent eiwit, 4,42 procent vet en 4,53 procent lactose, exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 850.000 kilo melk op jaarbasis.


Biologische melkprijs

De biologische garantieprijs van FrieslandCampina is gestegen omdat de vraag naar biologische melk nog altijd goed is, meldt de zuivelcoöperatie. De gemiddelde FrieslandCampina-biologische garantieprijs voor 2021 tot en met oktober bedraagt 48,78 euro. Deze prijs geldt voor dezelfde gehalten als bij gangbaar. Wel wordt hier uitgegaan van een gemiddelde levering van 550.000 kilo melk.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer