Milkconnect wordt onderdeel van Holland Goat Milk

Geitenmelkinzamelaar Milkconnect wordt per 1 januari 2022 onderdeel van Holland Goat Milk (HGM). Door de overname vergroot HGM zijn volume geitenmelk van aangesloten melkgeitenhouders naar potentieel 140 miljoen kilo op jaarbasis.

Milkconnect+wordt+onderdeel+van+Holland+Goat+Milk
© Twan Wiermans

De aangesloten boeren van beide geitenmelkinzamelaars zijn vrijdag geïnformeerd over de overname. HGM is een inzamelaar van geitenmelk met 83 aangesloten melkgeitenhouders. Milkconnect is een handelsonderneming in geitenmelk en heeft 21 aangesloten melkgeitenhouders. Er bestaat al jaren een intensieve samenwerking tussen Milkconnect en HGM. Met de overdracht aan HGM krijgen de leveranciers van Milkconnect de mogelijkheid zich aan te sluiten bij HGM.

HGM is een dochteronderneming van zuivelonderneming Ausnutria, die de geitenmelk verwerkt tot baby- en kindervoeding, evenals melkpoeders voor de zakelijke markt. Deze producten worden wereldwijd verkocht. De overname past in de ambitie van Ausnutria om het marktaandeel in geitenmelk te vergroten.

Ausnutria verwacht dat in de komende jaren de markt voor geitenmelkproducten verder groeit en wil daartoe zijn positie via HGM als inzamelaar van hoogwaardige geitenmelk verder verstevigen.


Stap richting toekomst

De melkgeitenhouders en tevens eigenaren van Milkconnect, Geert-Jan en Marcel Peters, die Milkconnect vanaf 2007 samen met hun leveranciers hebben opgebouwd, zien in deze overname een op de toekomst gerichte stap. De gegarandeerde afzet in een mooi eindproduct in combinatie met een prima prijs voor hun trouwe leveranciers gaf volgens de partijen de doorslag om uiteindelijk deze stap te zetten.

Om een soepele overdracht naar HGM mogelijk te maken, blijven beiden, alsmede accountmanager Paul Langeveld, de komende jaren verbonden en betrokken bij de dagelijkse gang van zaken. De eigen melkgeitenbedrijven van de beide eigenaren sluiten zich ook als leverancier aan bij HGM.

Directeur Evert Schilstra van Holland Goat Milk: 'We zijn blij met deze consolidatie die ons de kans biedt om samen met al onze leveranciers verder te professionaliseren met aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit als belangrijke speerpunten. Wij hebben het vertrouwen dat we met deze aansluiting van Milkconnect, samen met alle leveranciers, verder kunnen bouwen aan een stabiele en duurzame melkstroom voor Ausnutria, mede in het belang van de sector.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer