Miljard euro omzet voor Ausnutria

Het Nederlands-Chinese Ausnutria Dairy Corporation Ltd laat voor 2020 een groei zien van 18,6 procent ten opzichte van 2019. Daarmee komt de omzet op 1 miljard euro. De winst stijgt met 15 procent naar 135,8 miljoen euro.

Miljard+euro+omzet+voor+Ausnutria
© Nieuwe Oogst

Dat blijkt uit de jaarcijfers van de babyvoedingsproducent op basis van koeien- en geitenmelk. Het bedrijfsresultaat komt uit op 194,9 miljoen euro, een stijging van 14,7 procent. Hoewel de cijfers goed zijn, ziet Ausnutria een afvlakkende groei ten opzichte van 2019. Het coronavirus heeft wereldwijd gezorgd voor een verstoring van markten en concurrentieposities en leidt tot economische onzekerheid.

Bestuursvoorzitter Bart van der Meer van Ausnutria Dairy Corporation Ltd: 'Dit heeft tijdelijk effect op de ontwikkeling van ons bedrijf. De marktpositie van ons merk Kabrita is door de lockdown begin 2020 in China onder druk komen te staan. Dat zal tijd nodig hebben om te herstellen. Ook buiten China zagen we de negatieve effecten van covid-19.'


Meer geitenmelk

Toekomstgericht heeft Ausnutria de aanvoer van verse geitenmelk sinds het tweede kwartaal van 2020 verhoogd om de beschikbaarheid van bepaalde sleutelingrediënten voor de productie van haar merk Kabrita te vergroten. De marktprijzen en de afzet van de bijproducten die hierbij ontstaan, zijn als gevolg van de coronapandemie onder druk komen te staan. Dit drukte de brutowinst, net als de kosten die zijn gemaakt voor een sterk verkoopplatform in China om de afzet te verbeteren. Zonder deze factoren bleef de brutowinst redelijk stabiel.

Binnen Ausnutria's belangrijkste afzetgebied China treden marktverschuivingen op. Een toenemende binnenlandse productie gaat ten koste van buitenlandse invoer, verscherpte regelgeving en naleving door de overheid. Daarbij zijn de geboortecijfers lager. Van der Meer: 'Ausnutria heeft zich daar, door een betere integratie van de verkooporganisatie en een sterk verkoopplatform in China, tegen gewapend. Wij verwachten onze marktposities door verhoogde inspanningen te kunnen behouden en in het super premium segment te kunnen versterken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  15 %
Meer weer