Ondiepe grondbewerking met Amazone C-Mix-ganzenvoetschaar

Voor de cultivatoren van de productgroepen Cenio en Cenius biedt de Duitse machinebouwer Amazone de C-Mix-ganzenvoetschaar met een breedte van 32 centimeter aan. Dit maakt een ondiepe grondbewerking goed mogelijk.

Ondiepe+grondbewerking+met+Amazone+C%2DMix%2Dganzenvoetschaar
© Amazone

De ondiepe grondbewerking wordt steeds belangrijker door de toenemende eisen aan veldhygiëne en het zorgvuldiger omgaan met grondwater. Door het volledig en boven de grond afsnijden wordt niet alleen onkruid bestreden, maar ook de capillariteit aan het oppervlak wordt onderbroken waardoor grondwater voor latere teelt is op te slaan.

Bij de cultivatoren is het meest geschikte werktuig voor ondiepe en vollegrondsbewerking de ganzenvoetschaar. In vergelijking met een vleugelschaar kan de ganzenvoet veel ondieper werken.


Overlap scharen

Bij een breedte van 32 centimeter en een maximale streepafstand van 30 centimeter is er een overlap van 2 centimeter tussen de scharen. Dit zorgt voor gelijkmatig en volledig afsnijden onder alle omstandigheden. Bovendien is het C-Mix-ganzenvoetkouter over de hele breedte vlak opgesteld. Onkruid en uitgevallen graan worden netjes afgesneden.

Voor een lange levensduur biedt Amazone de ganzenvoetschaar nu ook als zeer slijtvaste HD-variant aan. Deze heeft bovendien opgesoldeerde hardmetalen platen, die zich tijdens het grondbewerkingsproces steeds opnieuw zelf scherp houden. Dit verlengt de levensduur van de kouters.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer