Amazone+realiseert+omzetgroei+van+15+procent
Nieuws
© Amazone

Amazone realiseert omzetgroei van 15 procent

De Amazone Groep heeft in boekjaar 2020 de omzetgrens van 500 miljoen euro overtroffen. Wereldwijd behaalde de machinefabrikant een omzetgroei van 15 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Het familiebedrijf becijfert de totale omzet in 2020 op 537 miljoen euro. Een jaar eerder ging het om 467 miljoen euro. Hiermee behaalde Amazone de hoogste omzet in het 138-jarige bestaan van het bedrijf. Ondanks de nadelige gevolgen van de coronapandemie werd er een forse omzetstijging gerealiseerd.

Vooral de brede internationale positionering had invloed op het positieve resultaat. Met een exportaandeel van ruim 80 procent en het grote assortiment voor elke bedrijfsgrootte kan Amazone profiteren van een goede positie in alle belangrijke exportmarkten. Met name in Duitsland, Denemarken, België, Rusland en Oostenrijk hebben de landbouwtechnische bedrijven zich zeer goed ontwikkeld. Ook in Frankrijk, Polen en Groot-Brittannië werd opnieuw een goede omzet behaald.


Investeringen

In totaal beliepen de investeringen in materiële vaste activa in 2020 in de miljoenen euro's met dubbele cijfers. Het bedrijf heeft meer dan 6 procent van de omzet geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Voor dit jaar is er een forse uitbreiding gepland van de vestiging in Bramsche, in de Duitse deelstaat Nedersaksen.

In de productielocatie voor grote machines aan de snelweg A1 komen nieuwe hallen met een oppervlakte van 8.000 vierkante meter. Het aantal medewerkers bleef gedurende het jaar stabiel en bedraagt momenteel 1.900 wereldwijd. Voor het huidige boekjaar 2021 gaat Amazone, ondanks alle onzekerheden, uit van een omzet op het hoge niveau van vorig jaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer